Overslaan naar content

Innovatie- en acquisitiemanager

Op locatie
 • Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Ontwikkeling

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een sleutelrol in de energietransitie, waarbij innovatie, acquisitie en het managen van tenders centraal staan? Wil je deel uitmaken van een professionele, innovatieve en snelgroeiende duurzame organisatie? Vind je het leuk om te schakelen tussen verschillende afdelingen, proposities te vertalen naar overtuigende aanbiedingen en een winnend verhaal op papier te zetten? Lees dan snel verder.


Over ons:

Winst uit je woning is in 2012 gestart als intermediair tussen gemeenten, bewoners en bedrijven en heeft zich ontwikkeld tot een dynamische organisatie met ruim 60 medewerkers. In de afgelopen 12 jaar hebben we samengewerkt met meer dan 150 verschillende gemeenten in Nederland om huiseigenaren en uitvoerders te ondersteunen bij het verduurzamen van woningen met isolatie, zonnepanelen, isolerend glas en warmtepompen. Onze focus ligt op grootschalige verduurzaming, mogelijk gemaakt door een sterk concept en een pragmatische hands-on mentaliteit. Vanwege het aanzienlijke effect van onze projecten in gemeenten ervaren we een sterke groei. We streven naar een centrale rol in de energietransitie en zijn daarom op zoek naar een Innovatie- en Acquisitiemanager die zowel de bestaande dienstverlening helpt uitbreiden als een cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van nieuwe diensten.


De functie:

Als Innovatie- en Acquisitiemanager bij Winst uit je woning ben jij degene die leiding geeft aan vernieuwende initiatieven. Je beperkt je niet tot het aantrekken van nieuwe gemeenten; je ziet innovatie als cruciaal en streeft naar baanbrekende oplossingen die de energietransitie in Nederland ingrijpend veranderen. In de wereld van grote gemeentelijke aanbestedingen ben jij de regisseur die de touwtjes in handen heeft. Je ontwikkelt voorstellen die niet alleen getuigen van nauwe samenwerking, maar ook de kern van vernieuwing belichamen. Als visionair en commercieel gesprekspartner voor gemeenten die de koers van de energietransitie bepalen, breng jij niet alleen expertise, maar ook een ongekende passie voor vooruitgang.


In nauwe samenwerking met collega's van Ontwikkeling, Projectmanagement en het MT smeed je ideeën om tot concrete diensten die dienen als versneller voor de energietransitie. Je bent niet slechts een manager; je bent een architect van verandering, een pionier die gemeentelijke uitdagingen omzet in innovatieve mogelijkheden.


Wanneer een acquisitietraject succesvol wordt afgerond, draag je de verantwoordelijkheid over aan een van de betrokken projectmanagers. Maar jouw betrokkenheid stopt daar niet. Als scherpzinnige observator volg je de resultaten van projecten op de voet, altijd klaar om de nieuwste lessen te integreren in toekomstige acquisitietrajecten en tenders. Jouw rol gaat verder dan het heden; het is een voortdurende zoektocht naar verbetering en vooruitgang in de dynamische wereld van innovatie en acquisitie.


Waarom kiezen mensen voor Winst uit je woning?

Gijs zegt: "We zijn een diverse en energieke organisatie met mensen van 19 tot in de 60. Professionals die hard werken en veel plezier hebben. We zoeken slimme mensen die hard werken en ook na werktijd graag een biertje drinken of een hapje eten. Er heerst hier een relaxte sfeer."

"We zitten midden in de actualiteit." Ons werk is echt anders dan 3 jaar geleden. Die snelle groei houdt het werk interessant en dynamisch. In onze sector maak je meer mee dan bij een ander bedrijf. We zijn niet bang om dingen uit te proberen en fouten te maken: laat maar zien hoe het beter kan. Behoefte om echt te groeien? "Dat kan hier."

Vereisten

Wat ga je doen?

 • Coördineren van innovatieve aanbestedingen voor gemeentelijke isolatie- en de energiearmoede-aanpak, in nauwe samenwerking met het Ontwikkelingsteam om vernieuwende oplossingen te verkennen.

 • Begrijpen van de specifieke behoeften van de gemeente en proactief afstemmen van ons aanbod met andere afdelingen binnen Winst uit je woning.

 • Actief opzetten van samenwerkingen met vooruitstrevende partnerorganisaties om gezamenlijk innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

 • Opstellen van wervende plannen van aanpak, inclusief kostenberekeningen, die niet alleen voldoen aan alle eisen en voorwaarden in de aanbesteding, maar ook een innovatieve benadering weerspiegelen.

 • Leiden van een dynamisch schrijfteam met een focus op creativiteit en vernieuwing om winnende aanbestedingen te realiseren.

 • Presenteren van de huidige en toekomstige dienstverlening van Winst uit je woning aan nieuwe gemeenten, waarbij de nadruk ligt op geslaagde innovatieve projecten en nieuwe benaderingen, tijdens netwerkbijeenkomsten.

 • Proactief ontwikkelen van nieuwe strategieën en concepten in reactie op de groeiende innovatiebehoeften van gemeenten en andere belanghebbenden, in nauwe samenwerking met verschillende afdelingen binnen de organisatie, en deze integreren in acquisitietrajecten.

Wat bieden wij jou?

 • Competitief salaris en doorgroeimogelijkheden.

 • Een contract van 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband.

 • 25 vakantiedagen en 2 geluksdagen op basis van een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw.

 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding, plus Lease a Bike.

 • Ruimte voor ontwikkeling en e-learning via GoodHabitz en werksfeermonitor 2daysmood.

 • Een monumentaal kantoor naast station Haarlem, met dagelijks een heerlijke, gezonde en gevarieerde lunch.

 • Een energiek team, jong van geest, met borrels en feestjes voor de liefhebber.

Opleiding en ervaring

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding;

 • Ruime ervaring met het schrijven van tenders en aanbestedingen;

 • Relevante werkervaring (meer dan 5 jaar) in innovatie, acquisitiemanagement of vergelijkbare werkzaamheden, zoals het schrijven van offertes of projectvoorstellen;

 • Uitstekende schriftelijke vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal;

 • Ervaring met projecten in het verduurzamen van de bestaande bouw is een pré;

 • Een goed gemeentelijk netwerk in de 'verduurzaming van de bestaande bouw' is een pré.

Persoonlijke eigenschappen:

 • Je bent competitief ingesteld en doet er alles aan om een voorstel met een scherpe prijs en de beste kwaliteit te ontwikkelen;

 • Je bent flexibel: je kunt schakelen tussen strategisch denken en hands-on plannen schrijven, en tussen grote lijnen en kleine lettertjes;

 • Jij bent ondernemend en oplossingsgericht en pakt problemen én kansen snel en efficiënt op;

 • Je vindt het leuk om samen met je collega’s te komen tot creatieve en haalbare oplossingen voor nieuwe vraagstukken;

 • Je gedijt goed in een dynamische en pragmatische organisatie;

 • Je vindt het leuk om bij te dragen aan de snelle groei van ons bedrijf en vaart er wel bij om onder druk te werken.

Solliciteren?

Denk je dat jij klaar bent voor deze uitdaging en voldoe je aan het geschetste profiel?

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten! Vragen? Neem dan contact op met Wigger Verschoor via wigger@winstuitjewoning.nl

of